Actueel

BLOG: Het enorme belang van continuïteit in je bedrijfsvoering

BLOG: Het enorme belang van continuïteit in je bedrijfsvoering

28 januari 2019

Continuïteit is voor elk bedrijf van levensbelang. Ook in de tuinbouw. Stel je even voor dat je door omstandigheden niet op tijd of misschien wel helemaal niet kan leveren. Dat is voor je bedrijfsvoering desastreus. Niet zo verwonderlijk dat elke ondernemer alles in het werk stelt om de continuïteit te waarborgen.

Toch kunnen er omstandigheden zijn waardoor die continuïteit ernstig in gevaar komt. Neem bijvoorbeeld brand. Meerdere tuinders hebben daar in het verleden mee te maken gehad. Een kapotte lamp of kortsluiting in een schakelkast kan het leven van een kweker van het ene op het andere moment volledig op z’n kop zetten. Je levenswerk gaat in vlammen op. Het is de nachtmerrie van elke ondernemer. Naast de enorme rompslomp die een dergelijke ramp met zich meebrengt, komt ook onmiddellijk de continuïteit van je bedrijf in gevaar. Want binnenkort moet er volgens contract wel weer geleverd worden. Hoe ga je dat doen?

Niet zo verwonderlijk dat steeds meer bedrijven en inkopers de zekerheid willen hebben dat die continuïteit ook echt is gewaarborgd. ‘Heeft mijn leverancier alles op orde? Hoe zijn de risico’s in kaart gebracht? En nog belangrijker: hoe anticipeert hij op die risico’s?’

Ongetwijfeld kun je voor een keer wel bij een concullega terecht. Maar wat betekent dat voor de toekomst? Lukt het je om je klanten vast te houden of kiezen ze de volgende keer liever voor zekerheid en stappen ze over naar een ander? Een dergelijke calamiteit kan op die manier je concurrentiepositie flink aantasten.

Brandveiligheid is dus een geweldig belangrijk issue. ErfGoed brengt daarom een nieuw doek op de markt dat sterk brandvertragend is. In het verleden hebben we maatregelen genomen die ervoor zorgen dat vuur zich niet makkelijk kan verspreiden. Bijvoorbeeld door de vloer te compartimenteren met tegels of aluminium strips. Dat werkt uitstekend, maar ook met een kleine brand kun je als kweker te maken krijgen met flinke roetschade. Daarom brengen we nu een extra variant van ons kwaliteitsgronddoek op de markt.

Samen met de bekende eigenschappen van het bestaande ErfGoed Grey Cover, zoals de hoge UV-bestendigheid en uniforme waterdoorlatendheid, zorgt dit nieuwe gronddoek voor een nog veiliger bedrijfsvoering. En dus voor continuïteit in je bedrijfsvoering. Het unieke doek, dat herkenbaar is aan de rode draad die erin geweven is, is gecertificeerd met de hoogste kwaliteitsnorm voor brandveiligheid.

Heb jij andere ideeën of wil je eens samen sparren, bel of mail me gerust!

Hugo Paans
algemeen directeur

TERUG NAAR OVERZICHT