Actueel

BLOG: Nieuwe ronde, nieuwe kansen!

BLOG: Nieuwe ronde, nieuwe kansen!

BLOG: Nieuwe ronde, nieuwe kansen!

9 maart 2021

Het is alweer ruim een jaar geleden dat wij aan een (niet online) beurs deelnamen: Horticontact in Gorinchem! Ik merk bij mezelf en mijn collega’s dat we het persoonlijk contact met kwekers en andere toeleveranciers missen!

Tegelijk… Nu kun je hierover klagen en erover praten alsof het glas halfleeg is. Je kunt het ook anders zien, vanuit de blik dat het glas halfvol is. Wat bedoel ik? Er is echt nog heel veel mogelijk! Hoeveel mensen kenden een jaar geleden de grote voordelen van Teams en Zoom? Ik ervaar ze inmiddels iedere dag. Hoeveel video calls heb ik in de achterliggende 12 maanden gehad? Ik ben de tel kwijtgeraakt…

En al is het op kleine schaal, ook fysieke ontmoetingen zijn gelukkig nog steeds mogelijk. Onlangs rondden wij een interessante proef af met de teelt van jaarrond chrysanten op de ErfGoedVloer. Het was onze tweede proef en ook voor deze geldt dat het resultaat veelbelovend is. In kleine groepjes kwamen kwekers de opbrengst bewonderen. Hun reacties en feedback hebben ons enorm geholpen. Met elkaar zijn we onderweg naar een situatie waarin we straks chrysanten emissie loos kunnen telen.

Telen is topsport, zo zei onlangs een adviseur uit de sector tegen mij. En dat is waar. Alleen de hoogste kwaliteit telt. Om blijvend dat niveau te kunnen halen, hebben we elkaar nodig. Daarom: van harte welkom! Samen valt er nog veel te leren. Ervaar je problemen met je teelt en weet je de oplossing (nog) niet? Denk je na over de toekomst van je bedrijf en wil je dat eens tegen een collega-ondernemers uit de sector aanhouden? Aarzel dan niet om vrijblijvend contact met mij op te nemen. Samen kijken we naar mogelijkheden. Ikzelf -en ook mijn collega’s in het ErfGoed team- sta voor je klaar. Samen komen we verder, ook in deze tijd.

Met vriendelijke groet,
Hugo Paans

TERUG NAAR OVERZICHT