Actueel

Blog: Zet eens een andere bril op

Blog: Zet eens een andere bril op

31 mei 2018

Ik denk dat mijn dochter vier jaar oud was. Ik was boven en keek uit het raam hoe zij in de tuin speelde. Op haar neus een roze zonnebrilletje en in haar hand een gele. Met een vrolijke lach op haar gezicht huppelde ze over het pad. Het grappige was dat ze die brilletjes om de beurt opzette en daar zichtbaar veel plezier aan beleefde. Toen ik haar later vroeg waarom ze dat deed, antwoordde ze: “Met deze bril ziet alles er heel anders uit. En daar word ik blij van!”

Wat bleek, niet alleen de kleur van het montuurtje was anders, ook de glazen hadden een andere kleur. En daardoor zag die kleine meid de wereld compleet veranderen zodra ze een ander brilletje opdeed.

Blikrichting

Ik moet vaak aan dit voorval denken als het over de toekomst van ons bedrijf en die van de tuinbouwsector gaat. Dit jaar is het zestig jaar geleden dat ErfGoed van start ging. Automatisch kijk je dan terug; wat ging er goed, wat kan er beter. En natuurlijk richt je dan ook de blik naar voren. De afgelopen decennia hebben ons nog eens duidelijk gemaakt dat we niet stil kunnen blijven zitten. Ook niet als het economisch goed gaat, zoals nu.

Van kwekers en natuurlijk ook van een bedrijf als ErfGoed wordt een steeds grotere mate van flexibiliteit gevraagd. Ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op.

Verrassende perspectieven

Daarom daag ik mezelf, maar ook alle mensen bij ErfGoed uit om af en toe een andere bril op te zetten. Om net als mijn dochter eens op een andere manier naar de wereld om je heen te kijken. En dat biedt soms verrassende perspectieven.

Onze ervaring is dat je echt verder komt als je vanuit een andere kijk de zaken aan durft te pakken. Door de combinatie van ons gezonde boeren verstand en het geheim van de smid zijn we waar we nu staan. 60 jaar en met een open vizier naar de toekomst.

Durf jij ook een andere bril op te zetten en eens met andere ogen naar je bedrijf, je teelt en je mensen te kijken?

 

Heb je ideeën of wil je eens samen sparren, bel of mail me gerust!

Hugo Paans

algemeen directeur

 

TERUG NAAR OVERZICHT