Actueel

Volg de ErfGoed Grow Academy

Volg de ErfGoed Grow Academy

Volg de ErfGoed Grow Academy

8 september 2020

ErfGoed gaat in samenwerking met Delphy online sessies verzorgen over het optimaal gebruik van de teeltvloer. Eerder dit jaar bestond de volledige leergang uit twee dagen waarin theorie en praktijk elkaar afwisselden.

Online aanbod
Volgens algemeen directeur Hugo Paans is er vanwege veiligheidsredenen gekozen om voorlopig online verder te gaan. “Met het oog op het risico van besmetting met het coronavirus kiezen we voor online. Op die manier kunnen we nieuwe en bestaande klanten toch helpen om de mogelijkheden die de teeltvloer hen biedt optimaal te benutten en zo het hoogste rendement te halen.”

Lesstof op verschillende levels
Om deelnemers de gelegenheid te geven de lesstof zo goed mogelijk in zich op te nemen en toe te kunnen passen, is er gekozen voor meerdere, korte digitale sessies van elk anderhalf uur. Ook is de lesstof onderverdeeld in verschillende levels. Elk level bestaat uit twee online sessies. Paans: “De sessies worden gegeven door twee experts van Delphy en gaan op het basisniveau vooral over bemesting en water. In een aantal vervolgsessies wordt onder andere aandacht gegeven aan de precieze sturing van het microklimaat en de beste teeltplanning.”

Netwerk
Volgens Paans is deelname voor kwekers ook interessant omdat ze hiermee in een netwerk terechtkomen met andere teeltvloergebruikers. “De sessies worden gegeven in het Engels. Daardoor hebben we deelnemers van over de hele wereld. En dat maakt het netwerk natuurlijk nog veel interessanter. Mensen telen in andere landen soms onder hele andere omstandigheden dan jij gewend bent. En daar kun je van leren. Naast de mogelijkheid om elkaar te bevragen over het gebruik van de vloer, kun je dan ook teeltervaringen uitwisselen.”

Schrijf je direct in. Vragen? Lees hier meer informatie of bel of mail ons.

TERUG NAAR OVERZICHT