Actueel

Bezoek ErfGoed op Plantarium

Bezoek ErfGoed op Plantarium

31 juli 2017

Van 23 t/m 25 augustus 2017 stond ErfGoed weer op Plantarium in Boskoop. U kon daar kennismaken met de ErfGoedVloer® Premium, een unieke teeltvloer die ook uitermate geschikt is als buitenvloer.

Schoon en droog telen

De poreuze laag in de vloer zorgt samen met het bijzonder effectieve drainagesysteem en de speciale doeken voor een droge en schone vloer. Ook na de watergift. Al het gietwater wordt meteen naar beneden afgevoerd waardoor er geen plassen achterblijven. Dit voorkomt de verspreiding van allerlei plantziekten en eventuele aanwezige ziektes kunnen zich veel minder goed ontwikkelen. Ook zorgt de teeltvloer ervoor dat planten sterke en stevige wortels ontwikkelen. Planten hebben het op deze teeltvloer zichtbaar naar hun zin!

Buffer regenwater

Bij een ErfGoedVloer die buiten wordt toegepast wordt het regenwater door de buffercapaciteit van de poreuze laag meteen opgevangen. De ErfGoedVloer Premium heeft een capaciteit tot 25.000 liter per hectare! Van daaruit kan het water in rustig tempo weglopen naar het oppervlaktewater of naar het bassin. Zo zorgt deze teeltvloer voor een perfecte wateropvang en biedt het de mogelijkheid voor een gecontroleerde afvoer.

Flexibiliteit

De teeltvloer kan gemakkelijk gecombineerd worden met andere vormen van automatisering, zoals transportkarren, heftrucks en transportbanden.

Door de uniforme waterafvoer is de ErfGoedVloer Premium geschikt voor veel soorten gewas. Ook hoeft er geen rekening te worden gehouden met potmaten en plantafstanden. Dat maakt telen op deze vloer uitermate flexibel. Planten kunnen heel efficiënt worden neergezet en uitgezet. En dat scheelt flink wat arbeid.

TERUG NAAR OVERZICHT