Actueel

ErfGoed ontwikkelt brandvertragend gronddoek

ErfGoed ontwikkelt brandvertragend gronddoek

18 januari 2019

Brandveiligheid is een steeds belangrijker thema in de glastuinbouw. Zeker na een aantal grote incidenten. ErfGoed brengt daarom een nieuw doek op de markt dat sterk brandvertragend is.

In het verleden heeft ErfGoed meerdere maatregelen getroffen om de uitbreiding van een brandhaard tegen te kunnen gaan. We doen dat door de vloer te compartimenteren met behulp van tegels of aluminium strippen. Dat werkt uitstekend, maar een kweker kan ook met een kleine brand te maken krijgen met bijvoorbeeld roetschade. Daarom brengen we nu een extra variant van ons kwaliteitsgronddoek op de markt.

Naast de schade die een brand met zich meebrengt, is het voor kwekers belangrijk dat de continuïteit van hun teelt is gewaarborgd. Veel telers hebben natuurlijk afspraken met hun afnemers. Een brand gooit dan letterlijk roet in het eten doordat ze op dat moment niet meer kunnen leveren. En dat zorgt voor flinke economische schade.

Samen met de bekende eigenschappen van het bestaande ErfGoed GreyCover, zoals de hoge UV-bestendigheid en uniforme waterdoorlatendheid, zorgt dit nieuwe gronddoek voor een nog veiliger bedrijfsvoering. Het unieke doek, dat herkenbaar is aan de rode draad die erin geweven is, is gecertificeerd met de hoogste kwaliteitsnorm voor brandveiligheid.

 

TERUG NAAR OVERZICHT