Actueel

ErfGoed presenteerde totaalconcept teeltvloer op IPM

ErfGoed presenteerde totaalconcept teeltvloer op IPM

24 januari 2017

ErfGoed staat in de markt bekend vanwege de teeltvloeren die het bedrijf in binnen- en buitenland aanlegt. Op de IPM presenteerde de onderneming echter een totaalconcept. Volgens Hugo Paans heeft die verschuiving te maken met de hoge kwaliteitseisen die het bedrijf aan de werking van zijn teeltvloeren stelt: “Op het moment dat je een perfecte teeltvloer aanlegt, moet de watertechniek bijvoorbeeld daar volledig op afgestemd zijn. Anders maak je onvoldoende gebruik van de mogelijkheden die een dergelijke teeltvloer je biedt. We hebben er daarom voor gekozen om een totaalconcept aan te bieden, waardoor gebruikers zeker weten dat ze op onze teeltvloer optimaal en zorgeloos kunnen telen.”

Volgens Paans zijn storingen nog weleens het gevolg van aan elkaar gekoppelde producten. “Dat geldt vooral voor het leidingenwerk en de watertechniek. Is de capaciteit bijvoorbeeld te laag, dan heeft dat een nadelige invloed op de werking van het eb- en vloedsysteem. En dat is cruciaal voor een goed teeltresultaat. Onze vloeren kenmerken zich door een uniforme watergift, waardoor een kweker nauwelijks tot geen uitval heeft en over een vitaal en gelijkmatig gewas beschikt. Maar dan moet het geheel dus wel goed functioneren. Door ook de watertechniek voor onze rekening te nemen, leveren we dus een totaaloplossing.”

Berijdbaarheid en reiniging

Naast deze ontwikkeling heeft ErfGoed het afgelopen jaar ook de mogelijkheden voor het intern transport uitgebreid, onder andere door een multifunctioneel railsysteem te ontwikkelen. Ook een speciale veeg- en zuigmachine is aan het assortiment toegevoegd. Paans: “We waren daar al langer mee bezig, maar tot nu toe was er niets op de markt dat aan onze eisen voldeed. Deze machine is speciaal voor de ErfGoedVloer ontwikkeld en is zeer geschikt voor het opvegen en wegzuigen van vuil en fijnstof. Heel nuttig voor het onderhoud en de werking van de teeltvloer.”

Een volgende stap is volgens Paans de ontwikkeling van een tool die zichtbaar maakt hoe vochtig of hoe droog de teeltvloer is. “Werkelijk alles in de kas wordt tegenwoordig gemeten, behalve de plek waar het echt gebeurd: de vloer. Maar dat is wel het enige product waarmee de plant echt contact heeft. Uitermate belangrijk dus.”

Op de IPM in Essen presenteerde ErfGoed het totaalconcept voor het eerst.

TERUG NAAR OVERZICHT