Technieken

 • Gesloten vloeren zoals beton en asfalt

  Beton leek aanvankelijk de oplossing voor steeds strenger wordende eisen op emissie. Er kleven echter een aantal nadelen aan die vloeren.

  + Lees verder
 • Wateropslagsystemen

  Een ondergronds wateropslagsysteem onder je teeltvloer is ook voor jou een goede keuze. Daarmee verlies je namelijk geen meter grond en maak je optimaal gebruik van de ruimte die je hebt.

  + Lees verder
 • Vloerverwarming

  Elke vloer kan uitgerust worden met vloerverwarming. Vloerverwarming zorgt voor een aanzienlijke besparing in de stookkosten en is een uitstekend instrument om het klimaat zo optimaal mogelijk te regelen.

  + Lees verder
 • De berijdbaarheid van uw teeltvloer

  Halverwege de jaren negentig van de vorige eeuw begon ErfGoed samen met boomkweker Jan van der Hoek uit Hazerswoude als eerste met het experiment om een lavavloer berijdbaar te maken. ‘Onmogelijk’, dacht iedereen.

  + Lees verder
 • De Trolley Track

  De Trolley Track is een door ErfGoed ontwikkeld flexibel railsysteem voor gebruik op de teeltvloer. Het is geschikt voor diverse modellen karren en op elke gewenste plek in de kas te gebruiken.

  + Lees verder
 • Een teeltvloer onder rolcontainers

  Veel kwekers die in rolcontainers telen hebben er bij de aanleg al voor gekozen: een vloeistofdichte vloer onder de kweektafels. Kwekers die dat niet hebben gedaan, worden daar binnenkort door de overheid toe gedwongen.

  + Lees verder
 • Druppelirrigatie

  Druppelirrigatie is een irrigatiemethode, waarbij water met meststoffen bij de planten wordt gedruppeld door een stelsel van leidingen, slangetjes en druppelaars. Hierdoor wordt water bespaard. In de teelt in kassen wordt deze methode veel toegepast, waarbij elke plant zijn eigen druppelaar heeft.

  + Lees verder
 • Lava, grind, gravel, of toch iets anders?

  Welke materialen gebruiken we in jouw ErfGoedVloer? Bestond de poreuze laag in de ErfGoedVloer voorheen vooral uit lava, de laatste jaren wordt ook gebruik gemaakt van gravel en grind.

  + Lees verder