Teeltvloeren voor binnen

Met onze teeltvloer produceert u een vitaal, sterk en uniform gewas. Alle planten krijgen namelijk even veel en even lang water. Bovendien is de ErfGoedVloer de meest duurzame ondergrond voor uw teelt, onder meer doordat water en meststoffen hergebruikt kunnen worden.

Deze teeltvloer is de ideale ondergrond voor iedere teelt. De vloer wordt gevormd door een laag poreus gesteente die gevuld kan worden met water. Zodra de laag vol is, komt het water overal tegelijk omhoog. Als het gewas voldoende heeft opgenomen, loopt de vloer weer leeg.

Bekijk welke materialen in de ErfGoedVloer toegepast kunnen worden

Gezond en uniform

Met de ErfGoedVloer creërt u de perfecte teeltomstandigheden voor uw gewas. Zo ontvangen alle planten een uniforme watergift. Dit zorgt dus voor een gezond en weerbaar gewas met een goede doorworteling. Door de verticale afwatering en het anticondensdoek kunt u het klimaat optimaal regelen.

Erfgoed teeltvloerenErfgoed teeltvloeren

Geen natte wortels

De absorberende werking van onze teeltvloeren is uniek. Het water verdwijnt direct na de watergift en na het koelen van de vloer met water. De wortels en de pot blijven dus niet onnodig nat. Bovendien heeft u geen last van plasvorming.

Duurzame oplossing

De teeltvloer van ErfGoed is de meest duurzame teeltondergrond voor uw gewas. Zo voorkomt een hoogwaardige folie emissie naar de ondergrond. U hoeft de vloer niet droog te stoken en kunt u water en meststoffen hergebruiken.

“Door de goede drainage is het niet nodig om de vloer na het watergeven steeds weer droog te stoken. Dat scheelt zomaar 5 tot 7 kuub gas per m² per jaar.”

Erfgoed teeltvloerenGoed wortelgestel

Een teeltvloer voor iedere teelt

Door de uniforme groei en de automatiseringsmogelijkheden kunt u met onze teeltvloeren sneller oogsten. Er hoeft geen rekening gehouden te worden met plantafstanden en potmaten, zoals dat wel het geval is bij druppelirrigatie. Daardoor benut u de teeltvloer optimaal. Bovendien kunt u de vloer uitbreiden met bijvoorbeeld vloerverwarming, of de ondergrond berijdbaar maken.