Phytophthora wortelrot

Phytophthora wortelrot komt voor in diverse gewassen. Het meest bekend is de zogenaamde aardappelziekte. Maar ook in de sierteelt komen we de schimmel steeds vaker tegen. Net als pythium verspreidt phytophthora zich via water.

Van gewas dat is aangetast door wortelrot krijgt het blad een geelachtige kleur. De wortels worden bruin en rotten weg. De schimmel groeit door naar stengeldelen, tenslotte sterft de plant af. Vaak worden eerst de dunnere wortels aangetast. Natte grond en hoge bodemtemperatuur vormen optimale omstandigheden voor de schimmel.

Met de ErfGoedVloer heeft u het klimaat bij de plant volledig in de hand. Van wateroverlast of een te vochtige opkweek is dus geen sprake. Ook stressfactoren, zoals bijvoorbeeld een te hoge bodemtemperatuur, kan met de ErfGoedVloer makkelijk worden voorkomen.

Bekijk hier voor ook het filmpje ‘Betonvloer versus teeltvloer’.

Potplantenkweker Wim Vansteenkiste uit Sint-Eloois-Vijve:

“We hebben hier te maken met gevoelige teelten, zoals primula, geranium en cyclaam. Vroeger tobden we regelmatig met verschillende wortelziektes, maar dat is met deze eb- en vloedvloer echt verleden tijd. Zodra we water hebben gegeven, is de teeltvloer binnen een half uur droog. Bij het oude teeltsysteem bleef alles veel te lang vochtig en moesten we dus extra stoken om het weer droog te krijgen. Je hebt op een ErfGoedVloer zelfs minder last van vocht dan bij het kweken in roltafels.”

 

Wilt u meer informatie over de voordelen van een ErfGoedVloer? Neem vrijblijvend contact met ons op.